Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

του Δημήτριου Δήμου,
21-5-2008
αναδημοσίευση από αντίβαρο

Ανέβηκε στα Σκόπια η μαχητική ομάδα των επονομαζομένων αντιεθνικιστών ανθελλήνων και μαζί με τους Σκοπιανούς συντρόφους τους, οργάνωσαν δημόσια συζήτηση και πορεία στο κέντρο της πόλης με σύνθημα «Βέτο στον Εθνικισμό, εμπάργκο στο μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Οι Σκοπιανοί τους χειροκρότησαν, δεδομένου ότι τα συνθήματα τους εστρέφοντο κατά της Ελλάδος, αφού ούτως ή άλλως τα Σκόπια δεν είναι μέσα στο ΝΑΤΟ, άρα δεν τους αφορά το «έξω από το ΝΑΤΟ», η Ελλάδα εξήγγειλε πρόγραμμα εξοπλισμών και ο Ελληνικός λαός διακατέχεται, κατ’ αυτούς, από Εθνικιστικό σύνδρομο.

Αξίζει πραγματικά το κόπο να δείτε την ταυτότητα αυτών των κατ’ ευφημισμό Ελλήνων που πήγαν στα Σκόπια να διαμαρτυρηθούν. Ήταν όπως αναφέρεται στην είδηση, μέλη και εκπρόσωποι της «Αντιεθνικιστικής Αντιμιλιταριστικής Πρωτοβουλίας» (στην οποία συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης και άλλοι από το συνάφι, κατά της Πατρίδος). Όλα αυτά τα πολλά και εντυπωσιακά «αντί…» που τους εκπροσωπούν, δεν είναι παρά το καμουφλάζ του «Ανθελληνικός» που ύπουλα αποκρύπτουν για να ξεγελάνε τον Ελληνικό λαό. Η είδηση πιο πέρα αναφέρει επί λέξει ότι: «Τα μέλη των οργανώσεων αυτών από την Ελλάδα υποστήριξαν, όπως ανέφεραν, το δικαίωμα της ΠΓΔΜ να χρησιμοποιεί την ονομασία που επέλεξαν οι πολίτες της χώρας αυτής, καθώς και το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού».

Δηλαδή για να το κατανοήσουμε σωστά, οι αντιρρησίες συνείδησης καιν οι συν αυτοίς «αντιεθνικιστές», συμπαρασταθήκανε στους Σκοπιανούς κλέφτες της Ελληνικής Ιστορίας και τους βεβαίωσαν ότι κακώς η Ελλάδα δεν συνηγορεί στην απαίτησή τους για το όνομα της Μακεδονίας. Επειδή πραγματικά φαίνεται κωμικοτραγικό και για να μπορέσουμε να το εμπεδώσουμε, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτοί που αρνούνται να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό, έχουν το θράσος να φωνάζουν μέσα στα Σκόπια κατά της Πατρίδος τους. Είναι και αυτό ένα δείγμα του νεοελληνικού παραλογισμού. Ένα γνήσιο δείγμα της υστερικής και αυτοκαταστροφικής τάσης της νεοελληνικής κοινωνίας. Τόσα χρόνια τους ανεχόμαστε, να είναι φυγόστρατοι και υπονομευτές, να τρώνε και να πίνουν στην πλάτη μας, να κατηγορούν την ίδια τους τη πατρίδα που υπομονετικά τους παρέχει τα πάντα και από πάνω να συντάσσονται με τους εχθρούς μας. Ε! αυτό πάει πολύ. Οι αρνητές των υποχρεώσεών τους προς το κοινωνικό σύνολο, οι εφοδιασμένοι με τα τρελόχαρτα της απαλλαγής από το στράτευμα, έχουν πάρει το τιμόνι της κοινωνίας μας, έχουν εγκαταστήσει στη χώρα ιδεολογία αντιπατριωτισμού και μηδενισμού όλων των Ελληνικών πατροπαράδοτων αξιών και προχωρούν ακάθεκτοι στο σπάσιμο κάθε κυττάρου του εθνικού μας κράτους.

Είναι απίστευτο πως αντέχουμε τόσα χρόνια με αυτή τη κατάσταση. Έχουμε καταντήσει μια κοινωνία χωρίς ανακλαστικά, δεν αντιδρούμε, δεν ορθώνουμε ανάστημα, δεν θυμώνουμε με αυτούς που νεκρώνουν σιγά-σιγά τα Ελληνικά μας κύτταρα. Κάτι έχουμε πάθει και αφεθήκαμε να μας παρασύρει το ποτάμι των εξελίξεων, απαθείς κοιτάμε γύρω μας με απλανή μάτια το ξερίζωμα των παραδόσεων και των αξιών που μας διατήρησαν χιλιάδες χρόνια σ’ αυτή την γή των προγόνων μας. Φωνάξανε για λογαριασμό μας ότι «δεν διεκδικούμε τίποτα». Όλα τα εθνικά μας όνειρα τα κλείσαμε στο νεοελληνικό σύνθημα των απόγονων του Εφιαλτη. «Δεν διεκδικούμε τίποτε»!! είναι το δόγμα της ισχυρής Ελλάδος των μεγάλων εξοπλισμών. Είναι το δόγμα που αυτοί μας επέβαλαν. Όποιος δεν διεκδικεί, παραιτείται από όλα και περιμένει μοιρολατρικά την ώρα που ο διεκδικητής θα φανεί στο κατώφλι για να του πάρει το σπίτι μαζί με το κεφάλι του.

Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είδαμε να καινε τις σημαίες μας, να βεβηλώνουν τα πιο ιερά μνημεία μας, να λοιδορούν τη θρησκεία μας, να εκχυδαΐζουν τη γλώσσα μας , να υποβαθμίζουν τη παιδεία μας, να κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα, να σπάζουν και να ρημάζουν τα πάντα και μείς εκστατικοί να παρακολουθούμε τη καταστροφή μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητούμε στα πλαίσια μιας εθνικής αμφιβολίας και μιας ανεξήγητης αδράνειας τα πάντα. Το Σχολείο, η οικογένεια, η γειτονιά, η εκκλησία, το ήθος, οι καλές πράξεις, η αξιοκρατία, η θητεία, ο σεβασμός στους μεγαλύτερους, η πατροπαράδοτη φιλοξενία, η ύπαρξη Στρατού, ο σεβασμός στους ήρωες και τους νεκρούς μας, όλα έχουν γίνει συζητήσιμα. Έχουμε καταντήσει μια κοινωνία πλανώμενης συνείδησης, ένα καράβι δίχως έρμα που εύκολα αναποδογυρίζει στο πρώτο φύσημα. Κατάφεραν μέσα σε δυο-τρείς δεκαετίες να ανατρέψουν όλο το σύστημα των αξιών μας. Ειδικά στα θέματα των υψηλών ιδανικών της πατρίδος, της υψηλοφροσύνης, της ελευθερίας, της θρησκείας, είναι αμείλικτοι. Το απαιτεί βεβαίως και ο μεγάλος τους πάτρωνας, η παγκοσμιοποίηση.

Έχουν βάλει τη ταμπέλα εθνικιστής σε όποιο τολμήσει να μιλήσει, για πατρίδα, για άμυνα, για Ελληνοφροσύνη, με στόχο τη γελοιοποίηση και τη φίμωση. Σήμερα στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν τολμά κανείς να μιλήσει για Ελληνικό πατριωτισμό, για ήρωες και γεγονότα που μας κάνανε ελεύθερους και περήφανους. Τίθεσαι αυτεπάγγελτα εκποδών αν τολμήσεις και μιλήσεις για Ελληνική συνείδηση. Έχει επιβληθεί ένα σκοταδιστικό αντιπατριωτικό καθεστώς πνευματικής τυραννίας, που όμοιό του δεν συναντάς σε κανένα κράτος του κόσμου. Ακόμα και στα Σχολεία φύσηξε ο άνεμος της εθνικής παρακμής, απ’ όλες τις μπάντες. Φυσικά δεν εννοώ μόνο τα βιβλία τα οποία ούτως ή άλλως ήταν και είναι η κορυφή του παγόβουνου για να αντιληφθεί ο Ελληνικός λαός τι του μαγειρεύουν. Εννοώ το όλο κλίμα διαπαιδαγώγησης και μάθησης που επικρατεί στο Ελληνικό Σχολείο από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Εκεί όπου το τσιγάρο, το ναρκωτικό, η βία, ο σεξουαλισμός, η έλλειψη σεβασμού, οι καταλήψεις, η φθορά της δημόσιας περιουσίας είναι μέρος της καθημερινότητος. Εκεί όπου ένα πράγμα είναι κάθετα ανεπαρκές, η εθνική διαπαιδαγώγηση, η εθνική περηφάνια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους ανεχόμαστε. Είναι μαζοχιστικό να τους παρακολουθούμε ή ακόμα και να τους χειροκροτούμε όταν έχουν το μικρόφωνο των τηλεοπτικών υβρεολογίων ενάντια σε μας τους ίδιους και στις ιστορικές παραδόσεις μας. Άραγε θέλει πολύ μυαλό ή μαντικές ικανότητες, για να καταλάβουμε που θα βγάλει αυτή η κατάσταση; «Πωλείται Πατρίς πωλείται με δόσεις, πωλείται με εκπτώσεις, πωλείται Πατρίς», είχε πεί κάποτε ένας εξαίρετος κωμικός μας, ίσως πιο διορατικός από μας. Ποτέ δε πίστεψα ότι θα έρχονταν τέτοιες μέρες. Να που εξαπατήθηκα. Οι αντιρρησίες συνείδησης, άνευ συνειδήσεως ενάντια στον εθνικισμό, δικαίωσαν τον αγώνα των Σκοπιανών. Ύστερα λέμε πως μας φταινε οι ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: