Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων, σε πολλά πόστα εγκατεσπαρμένων στην Ελληνική κοινωνία, για τους οποίους διά πάσαν νόσον και πάσαν δυσπραγίαν υπεύθυνος είναι ο......... εθνικισμός!
Όχι βέβαια ο οποισδήποτε Εθνικισμός.
Μάλιστα, ο εθνικισμός των Ελλήνων.
Ο εθνικισμός των άλλων απλώς δεν υπάρχει ή συνήθως είναι απλός «αυτοπροσδιορισμός». Είναι προφανές ότι κατ' αυτούς ο εθνικισμός φταίει που δεν υπάρχει νοήμων ζωή στον Αρη. Ως άλλοι Εθνοφοβιστές του κιλού έχουν αναγορεύσει τον εθνικισμό στον καταλύτη που εξηγεί την ιλαρά, την αποτυχία μιας πράξης τους (λόγος, άρθρο, επιχείρημα κλπ), τις κατα εξακολούθησιν αποτυχημένες επιλογές μετρίων ανθρώπων -πλην όμως υπερφίαλων με πτυχίο αντιεθνικιστή.

Λες και ο αντιεθνικισμός είναι ένα είδος απαλλακτικού βουλεύματος για κάθε ολίγον κι ολίγιστον αλλά αρκετά θρασύ, ώστε να προσβάλλει με ρετσινιές όπως του «εθνικιστή» τους πολίτες που όφειλε να σέβεται κι έχει κληθεί να υπηρετεί.
Μία κλασική εθνοφοβική αντίληψη.
Επιτέλους πια με αυτήν την πιπίλα του εθνικισμού με αυτή την ευκολία και την ευχέρεια που έχουν ορισμένοι να προσβάλλουν βάναυσα και βάρβαρα εκείνους που τους πληρώνουν από το υστέρημά τους για να ψυχαγωγηθούν και να μάθουν μια λέξη (έστω μόνον μία) παραπάνω σε μια παράσταση, να βιώσουν μια ιδέα, να ζήσουν μια ευφροσύνη. Εμ τους πετάνε κατάμουτρα την αποτυχία τους οι εκλεκτοί, εμ τους βρίζουν κι από πάνω με ρετσινιές κι εύκολες συκοφαντίες.
Έχουν βάλει τη ταμπέλα εθνικιστής σε όποιο τολμήσει να μιλήσει, για πατρίδα, για άμυνα, για Ελληνοφροσύνη, με στόχο τη γελοιοποίηση και τη φίμωση. Σήμερα στην Ελλάδα σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν τολμά κανείς να μιλήσει για Ελληνικό πατριωτισμό, για ήρωες και γεγονότα που μας κάνανε ελεύθερους και περήφανους.
Όπως αναφέρει χαρακηριστικά ο Χρύσανθος Λαζαρίδης καταγγέλλουν τον εθνικισμό, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται τη δημοκρατία. Είναι περίεργα υβρίδια, τοπικές «αποφύσεις» μιας ευρω-γραφειοκρατίας, που χάνει ήδη όλες τις μάχες στην Ευρώπη.

Πρόσφατα μάλιστα οι συν αυτοίς «αντιεθνικιστές», συμπαρασταθήκανε στους Σκοπιανούς κλέφτες της Ελληνικής Ιστορίας και τους βεβαίωσαν ότι κακώς η Ελλάδα δεν συνηγορεί στην απαίτησή τους για το όνομα της Μακεδονίας κατατέθοντας στεφάνι σε ένα από τα σύμβολα του Σκοπιανού εθνικισμού.!!!

Αντί να προβληματισθούν, αντί να το ψάξουν το πράγμα, αντί να δώσουν εξηγήσεις -να γίνουν κατανοητοί, να διδάξουν το κοινό, το βρίζουν. Με αλαζονεία. Είναι πλέον ανυπόφορο...Είναι στοιχείο ταυτότητας των ολοκληρωτικών σχημάτων και των ολοκληρωτικής νοοτροπίας ανθρώπων στο
  • Nα μην απαντάνε στην κριτική, μόνο να μάχονται αυτόν που τους κρίνει.
  • Nα θέλουν να τον αποδείξουν οπωσδήποτε ανυπόληπτο, αναξιόπιστο, δίχως το κύρος που θα καθιστούσε υπολογίσιμη και με απήχηση την κριτική του.
  • Θέσεις και επιχειρήματα της κριτικής παρακάμπτονται, αγνοούνται.
  • Αυτό που ενδιαφέρει είναι να σπιλωθεί με κάθε τρόπο ο κριτής, να εξοντωθεί ηθικά, να διασυρθεί το όνομά του.
  • Με ερμηνείες φαντασιώδεις των προθέσεων και κινήτρων του, με έντεχνα υπονοούμενα και διφορούμενους υπαινιγμούς για το ήθος του, το παρελθόν του ή ότι άλλο προσφέρεται ως ομιχλώδης, αλλά γόνιμος για υποψίες, καταλογισμός.

Όπως λέει ο Χρήστος Γιανναράς στην Ελλάδα οι γενναίοι της υποταγής έχουν κατορθώσει να ενοχοποιήσουν ακόμα και τις λέξεις που τους ενοχλούν: Αλλοίμονο στον αφελή που θα μιλήσει για «ενδοτισμό» για «υπαγορευμένη πολιτική ελληνοτουρκικών σχέσεων», για «αφελληνισμένη παιδεία», για «συνειδήσεις παγιδευμένες στη διαπλοκή».

Θα τους πούνε Εθνικιστές οι Έλληνες Ταλιμπάν της Εθνοφοβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: