Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ (λόγο του πατέρα της) ΞΕΝΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ


Κατά μάνα κατά κύρη κατά γιό και θυγατέρα, ή το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει όπως πολύ σοφά λέει ο λαός......και εξηγώ.

Η εφημερίδα"Καθημερινή" έκανε σήμερα μηδενιστική επίθεση στο μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και της Ελληνορθόδοξης θρησκείας. Αποκαλεί οπισθοδρομικούς όσους πιστεύουν σε αυτά που λέει το βιβλίο αλλά και σκοταδιστές σε αυτούς που γράφουν τα βιβλία.

Συγγραφέας του μηδενιστικού άρθρου είναι η Ξένια Κουναλάκη, θυγατέρα του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Πέτρου Κουναλάκη, γνωστού οπαδού του Ελληνικού εθνομηδενισμού έγινε πασίγνωστη στους ανά το πανελλήνιο ιστολόγους γιατί στις 07 Φεβρουαρίου 2008 από την ‘Καθημερινή’ τους απεκάλεσε «ιερόδουλες του κυβερνοχώρου» ξεσηκώνοντας θύελλα σχολίων και αντιδράσεων . Την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή ανακάλυψη την είχε κάνει το ιστολόγιο Niemandsrose [11/02/2008].

Κύρια Ξένια Κουναλάκη (θυγατέρα του Πέτρου Κουναλάκη) η θρησκεία, σε ορισμένα έθνη όπως στην Ελλάδα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού και της παιδείας. Είναι σημαντικό για τους Έλληνες που εργάζονται εκτός της χώρας τους να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους ελληνική παιδεία. Και το μάθημα των θρησκευτικών είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτή. Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ενταγμένο στην παρεχόμενη από την Πολιτεία εκπαίδευση και υπηρετεί τους γενικούς σκοπούς της παιδείας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους. Όπως όλα τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου, έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών, συμβάλλοντας με τις γνώσεις που παρέχει στην κριτική ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών, μέσα από τη γνωριμία του Χριστιανισμού, κατεξοχήν της Ορθοδοξίας αλλά και με την ενημέρωση και σπουδή και των άλλων ανά τον κόσμο θρησκευμάτων.

Παρά τον κεντρικό ρόλο της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης στη δημόσια εκπαίδευση, η θρησκευτική αγωγή δεν συνδέεται καθόλου με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, αλλά αποτελεί σαφώς παιδαγωγική αρμοδιότητα και ευθύνη της Πολιτείας. Το μάθημα των θρησκευτικών δεν αντιμετωπίζεται, δηλαδή, ως ένα ειδικό μάθημα αλλά ως ένα κανονικό μάθημα του σχολικού προγράμματος, ενταγμένο στην παρεχόμενη από την Πολιτεία εκπαίδευση. Ως εκ τούτου υπηρετεί τους γενικούς σκοπούς της παιδείας, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους. Η θρησκευτική αγωγή των μαθητών συνιστά όρο της ηθικής και πνευματικής τους ανάπτυξης και έχει ύψιστη παιδαγωγική και κοινωνική σημασία. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το Νόμο 1566/85 (άρθρο 24) και 2525/97 (άρθρο 7), ο καταρτισμός των Προγραμμάτων Σπουδών και των Αναλυτικών Προγραμμάτων του μαθήματος αυτού, όπως και όλων των άλλων, είναι έργο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και όχι της Εκκλησίας όπως λέτε στο άρθρο σας Κα Ξένια Κουναλάκη(θυγατέρα του Πέτρου Κουναλάκη), ως ανεξάρτητης δημόσιας υπηρεσίας η οποία υπάγεται κατευθείαν στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ατυχώς για εσας τους εθνομηδενιστές, δεν είναι έτσι τα πράγματα διότι υπάρχουν σήμερα Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και πεποιθήσεων, υπάρχουν και ελεύθεροι άνθρωποι που κάνουν αυτό που κάνουν αφιλοκερδώς, γιατί τους αρέσει, γιατί θέλουν να πουν κάτι διαφορετικό, γιατί θέλουν να αποκαλύψουν κάτι που τα στρατολογημένα σας ΜΜΕ δεν λένε, γιατί η κοσμοθεωρία και τα πιστεύω τους είναι πέρα και πάνω από ξινούς και χαιρέκακους ανθελληνισμούς του τύπου «είμαι σίγουρα ανθέλληνας και είναι καμάρι μου» [Καθημερινή, 10/07/2008, άρθρο της Ξένιας Copy Paste Κουναλάκη] και του σημερινού περί «σκοταδισμού και οπισθοδρομικούς όσους πιστεύουν σε αυτά που λέει το βιβλίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: