Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΦΟΔΟΥ

Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ
αναδημοσίευση από την εφημερίδα  "Παρόν της Κυριακής"


«Δεν επιθυμούμε τη φιλία σας, γιατί δεν μας βλάπτει τόσο η έχθρα σας όσο η φιλία σας. Η φιλία σας στα μάτια των υπηκόων και των συμμάχων μας θα ήταν απόδειξη της αδυναμίας μας, ενώ το μίσος σας απόδειξη της δύναμής μας».

Αυτή ήταν η απάντηση των Αθηναίων στις ειρηνευτικές παρακλήσεις των Μηλίων, που πρόσφεραν ακόμη και συμμαχία και φιλία, για να σώσουν την πόλη τους. Τελικά όχι μόνο δεν την έσωσαν αλλά αυτή κυριεύθηκε και ανασκάφθηκε εκ θεμελίων, ουδενός Μηλίου διασωθέντος. Στη θέση τους εγκαταστάθηκαν πεντακόσιοι αθηναίοι κληρούχοι. Αυτή είναι η τύχη, όπως μας λέγει ο Θουκυδίδης, όσων δεν φροντίζουν για την άμυνα της πατρίδος τους. Αυτή είναι η τύχη των λαών με δειλές και φαύλες ηγεσίες, που δεν τολμούν να πουν την αλήθεια. Αυτή είναι η τύχη των εθνών που δεν διδάσκουν και δεν διαπαιδαγωγούν τη νεολαία τους με ιδανικά.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι διαβάζουν Θουκυδίδη, ενώ οι «ημέτεροι» δεν έχουν χρόνο. Έχουν άλλες σοβαρότερες ασχολίες, τα μπουζούκια, τα γήπεδα, τα τηλεοπτικά παράθυρα, τις οικονομησιές, τις στρεψοδικίες και τους λεονταρισμούς. Οι Τούρκοι λοιπόν, ακολουθώντας το παράδειγμα των Αθηναίων, μας είπαν ξεκάθαρα ότι μη μας προσφέρετε την ευρωπαϊκή φιλία σας, ούτε τις ειρηνικές σας διαθέσεις. Όσο και αν μας διασκεδάζουν τα καραγκιοζιλίκια σας και οι ζεϊμπεκιές σας, δεν μπορούμε να δώσουμε χέρι φιλίας σε σας. Η φιλία σας μας βλάπτει περισσότερο από την έχθρα σας. Στα μάτια των υπηκόων μας και στη γειτονιά μας, ακόμα και στους Σκοπιανούς, το μίσος σας και ο φόβος σας είναι η απόδειξη της δύναμής μας. Εκεί μας καταντήσατε κύριοι του Kοινοβουλίου μας και βεβαίως μας οδηγείτε στην τύχη των Μηλίων. Ύστερα από εκατόν ογδόντα χρόνια ύπαρξης και επαύξησης του νεοελληνικού κράτους, έφτασε η ώρα της αντιστροφής, εξαιτίας των φαύλων, των δειλών, των ανιστόρητων και των προσκυνημένων.

Το Αγαθονήσι

Πολλοί επαΐοντες, ενδεδυμένοι το ιμάτιο του στρατηγικού αναλυτή, ιδιαίτερα στο κρατικό κανάλι, αναλύουν με βαρύγδουπο τρόπο το άδικο της τουρκικής προκλητικότητος, συσκοτίζοντας και παραπλανώντας τον κόσμο. Εδώ δεν πρόκειται για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βάσει του διεθνούς δικαίου και των κρατουσών διεθνών συνθηκών έχει δίκιο. Όπως επίσης όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί, όχι απλώς να στηρίξει, αλλά ούτε και να προβάλλει το δίκιο της, διότι κατάντησε μια αδύναμη χώρα. Είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου πολιτική και πνευματική ηγεσία δεν νοιάζονται για τις τύχες του λαού τους. Οι Τούρκοι, έχοντας καλά αναλύσει ποιους έχουν απέναντί τους, προχωρούνε μεθοδικά σε μια ξεκάθαρη επεκτατική πολιτική χωρίς πόλεμο, αλλά κερδίζοντας από τις άμετρες, συνεχείς και πάντα δουλικές υποχωρήσεις μας.

Θέλω να φωνάξω με απόλυτη ευθύνη ότι στο Αγαθονήσι και στη Φαρμάκω δεν εφαρμόζεται από τους Τούρκους η τακτική των Υμίων. Οι Τούρκοι αλλάξανε στρατηγική, φύγανε από τις βραχονησίδες, δίνουν λιγότερη σημασία ακόμη και στις «γκρίζες ζώνες» και προχωρούνε στην απαίτηση κατοικημένων νησιών. Μελετήσανε και διαλέξανε με προσοχή τη νέα περιοχή, στην οποία θα εφάρμοζαν το καινούργιο τους δόγμα. Πραγματικά η περιοχή Αγαθονησίου - Φαρμακονησίου ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες τουρκικές επιδιώξεις. Ευρύτατος θαλάσσιος χώρος στρατηγικών ελιγμών, αποκομμένα εν τινί μέτρω τα δύο νησιά, αδύναμο αλλά κατοικημένο το Αγαθονήσι που προσφέρεται για αεροπορικές επιχειρήσεις κυριαρχίας. Με προσοχή εξέτασαν τις δυνατότητες της ελληνικής άμυνας στην περιοχή και εφάρμοσαν ένα καλομελετημένο σχέδιο που θα το ονόμαζα «ενσωμάτωση - εκφοβισμό». Με την ενσωμάτωση υπήγαγαν ετσιθελικά τα δύο νησιά στη δική τους κυριαρχία και στο δικό τους FIR, και διά του εκφοβισμού, επιδιώκουν την άρον-άρον αποχώρηση των κατοίκων. Θα ζητούν επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση παντός ελληνικού μέσου αέρος και θαλάσσης που θα προσεγγίζει στην περιοχή και θα εμπεδώσουν την επέκταση της κυριαρχίας τους. Στο μέλλον θα χρησιμοποιήσουν ακόμα σκληρότερες μεθόδους, τις οποίες και θα επεκτείνουν σιγά-σιγά σε μεγαλύτερα νησιά. Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στο Αγαθονήσι άλλαξε μέσον (δεν πήγε με το Ε/Π), για να αποφύγει την τουρκική απαγόρευση. Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι όλες οι απαιτήσεις τους θα γίνουν δεκτές, διότι απέναντί τους στέκεται ένας έντρομος γείτονας, έτοιμος να το βάλει στα πόδια. Δυστυχώς τα μεγάλα δεινά έρχονται.

Η ελληνική αντίδραση

Μετά τα Ύμια μάς έχει πάρει ο κατήφορος και μας κατατρύχει ο τρόμος. Φοβόμαστε και τον ίσκιο μας εξαιτίας των πολιτικών μας ταγών. Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι πια αναστρέψιμη διότι έχει σοβαρά κλονισθεί το κύρος της χώρας. Το δραματικό είναι ότι οι υπαίτιοι των Υμίων και όχι μόνο, αυτοί που κατά καιρούς είπαν «να βάλουμε την Τουρκία στην Ευρώπη μη μας φάει κανένα νησί», αυτοί που με την αναδιοργάνωση του 2003 αφόπλιζαν τον Ελληνικό Στρατό αποσύροντας 1.210 άρματα και 671 πυροβόλα, εμφανίζονται σήμερα στον λαό, χωρίς ντροπή, ως σωτήρες. Μας διοικούν κυβερνήτες χωρίς θάρρος, η Παιδεία μας διδάσκει στα παιδιά μας παν το ανθελληνικό, οι νέοι μας δεν θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα, οι καθηγητές μας, δεμένοι στην καρέκλα και στο χρήμα, απώλεσαν το κύρος τους. Οι αμυντικοί μηχανισμοί του έθνους έχουν αποδιοργανωθεί. Αυτό που μας εξέπληξε στα πρόσφατα γεγονότα με τους βανδαλισμούς και τους εμπρησμούς ήταν η ακινησία της Αστυνομίας.

Τι θα γίνει αλήθεια αν σε μια κρίση με την Τουρκία οι Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάσουν την ίδια αδυναμία και ακινησία; Το ίδιο το νομικό πλαίσιο οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί και το κυριότερο κώλυμα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Ο νόμος 2292/95 καθιστά τον υπουργό αρχιστράτηγο και απευθείας προϊστάμενο των κλάδων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, χωρίς στρατηγικό συντονισμό και έλεγχο. Δεν υπάρχει καμιά συνεργασία και συντονισμός μεταξύ κλάδων που αποτελεί την πεμπτουσία της σύγχρονης στρατηγικής. Ο νόμος 2984/02, που έγινε για να άρει τις προηγούμενες αδυναμίες, έκανε τα πράγματα χειρότερα. Φτάσαμε στο σημείο να διεξάγει ο Α/ΓΕΕΘΑ τις χερσαίες επιχειρήσεις, χωρίς γνώση, χωρίς ειδικό επιτελείο και χωρίς την ευθύνη της προπαρασκευής και σχεδίασης. Ούτε αυτό το μοναδικό και αναγκαίο δεν ενδιαφερόμεθα να διορθώσουμε.

Η πρόσληψη των ΕΠΟΠ έβλαψε σοβαρά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι διάφορες ειρηνευτικές αποστολές απομάκρυναν τα στελέχη από την αποστολή τους και δημιούργησαν δολαριοσυλλέκτες. Οι μισοί προς στράτευση νέοι διαφεύγουν της κατάταξης. Στα νησιά δεν έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα αντιαεροπορικά ή για θαλάσσιους στόχους συστήματα, που να μπορούν να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή. Ο μύθος των μεγάλων εξοπλισμών συνεχίζει να παραμυθιάζει τον λαό. Στρατιώτες δεν υπάρχουν και όμως ρουσφετολογικά συνεχίζεται η υπεράριθμη κατάταξη σε Ναυτικό και Αεροπορία, όπου δεν χρειάζονται. Μόνη απάντηση σ' αυτό το χάος είναι η μείωση της θητείας για κομματικά οφέλη. Κανείς δεν ενδιαφέρεται, η απόκρυψη των γεγονότων έχει γίνει κανόνας, η διαφθορά έχει εισχωρήσει παντού και οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους.

Οι Τούρκοι στο Σούνιο

Πριν στεγνώσει το μελάνι αυτού του κειμένου ήρθε η επιβεβαίωση. Η τουρκική φρεγάτα «Τουργκούτ Ρέις», παραβιάζοντας τα πάντα έφθασε μέχρι το Σούνιο. Ο τούρκος καπετάνιος δεν έδωσε καμιά σημασία στο ελληνικό πολεμικό που πήγε για να τον ακολουθήσει. Οι γενναίοι ασχολούνται με τα συλλαλητήρια, το ΥΠΕΞ ψάχνει για ελαφρυντικά, οι ιστορικοί διαστροφείς της ιστορίας των σχολικών βιβλίων μαζί με τους νεο-οθωμανούς πανηγυρίζουν, γιατί επιτέλους τα καρντάσια τους φάνηκαν, και οι δειλοί πυρπολητές της Αθήνας λούφαξαν. Κανενός τέλος πάντων δεν θίγεται ο πατριωτισμός του σ' αυτόν τον τόπο, και προ παντός του υπουργείου Άμυνας που δεν ασχολείται καν με το θέμα. Άλλωστε ο καημένος ο υπουργός έχει σοβαρότερες απασχολήσεις. Το αναπάντεχο είναι ότι τελικά... οι βάρβαροι φάνηκαν. Ούτε εγώ είχα καταλάβει ότι η γραμμή εφόδου ήταν στο Σούνιο. Πατριώτες, ζούμε εξευτελισμούς Ανταλκιδείου ειρήνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: