Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Η πολιτική πραγματικότητα των Πρωθυπουργών

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς ότι πολλές από τις  Κυβέρνησεις της δεκαετίας του 90 και εντεύθεν  διακρίνονταν και διακρίνονται  για αδράνεια, συμβιβασμούς, αδιαφορία και ανοχή του βορβόρου. Αν κάποιος από τους Πρωθυπουργός  έστελνε 5-6 στο εδώλιο για τα σκάνδαλα των Κατσκευαστικών Έργων, Εξοπλισμών, Χρηματιστηρίου  τότε ίσως και δεν θα συνέβαιναν τα τραγικά γεγονότα με τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων , των Κουμπάρων ,  τα κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού και τα Βατοπέδια.

Η αποτυχία των Κυβέρνησεων του 90 εντεύθεν τεκμηριώνονατι και τεκμηριώνεται ι από την κραυγαλέα αναντιστοιχία προεκλογικών επαγγελιών και κυβερνητικής ασυνέπειας σ' αυτές. Το φιάσκο δηλώνεται, επίσης, από την απερίγραπτη ατολμία των κυβέρνησεων αυτών  και την αυτοπαγίδευσή της σε ξεπερασμένες και αποδοκιμασμένες διαχειριστικές τακτικές. Π.χ ο Κώστας Καραμανλής έκανε τις χειρότερες επιλογές που μπορούσε στελεχώνοντας την Κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς με αν¬θρώπους φοβερά ανίκανους και εντελώς απροετοίμαστους για το έργο που διεκδικούσαν. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν τους τιμώρησε και έτσι  ουσιαστικά έδωσε το «πράσινο φως» όταν έδινε τα συγχαρητήρια στους λωποδύτες των Εξοπλισμών, του Χρηματιστηρίου, των Έργων, του Κτηματολογίου, των Πετρελαίων.

O Κος Καραμανλής με τον Κο Σημίτη οδήγησαν την Ελλάδα, τους Έλληνες πολίτες σε κρίση αξιοπιστίας. Επιβεβαίωσε τις υποψίες ότι αυτή η γενιά των πολιτικών είναι στεγνή, χωρίς ιδανικά, χωρίς οράματα και ακατάλληλη να οδηγήσει το Λαό μπροστά. Αυτοχειριάσθηκαν και απομυθοποιήθηκαν. Λένε ότι είναι έντιμοι. Συμφωνώ. Αυτό όμως δεν φθάνει. Η Χώρα θέλει Ηγέτες έντιμους, τολμηρούς, αποφασιστικούς, προστάτες του δημόσιου χρήματος, ταγούς και  ανυποχώρητους.

O Κος Καραμανλής με τον Κο Σημίτη δημιούργησαν και μια νέα τάξη πολιτών. Μετάλλαξαν τους άρπαγες, λωποδύτες, σκυλεύσαντες την άμυνα και την οικονομία, και φαλκιδεύσαντες την αποτροπή σε μάγκες, δεξιοτέχνες, ατσίδες, αριστοτέχνες, φιρμάτους που αντί να τους στείλει στο εδώλιο, τους ενθάρρυναν να οργανώνουν βεγγέρες, να επιδεικνύουν, αδιάντροπα, πλούτο, να κάνουν σπονδές με σαμπάνιες, να εμφανίζονται θρασύτατα υπομειδιώντας στην τηλεόραση, παριστάνοντας τους κήνσορες και κριτές των πά¬ντων. Τους έδωσε ως παράδειγμα στους νέους πολιτικούς. Αυτό δεν είναι κατάντια; Κι αυτός είναι ικανοποιημένος από τους ύμνους των κολάκων που τον περιβάλλουν. «Ασυμβίβαστοι και αμείλικτοι» δηλώνουν οι φίλοι τους. Με ποιον, σε ποιον τομέα, από πού έως πού;

0 Κος Καραμανλής με τον Κο Σημίτη αντί να πατάξει, καθιέρωσαν ως αξίωμα την ομερτά των γκανγκστερικών συμμοριών της Σικελίας και του Σικάγου του Μεσοπολέμου.

Η περίεργη συναινετική σιωπή των κομμάτων πλειοψηφίας, των ΜΜΕ και συνδικαλιστών για ζη¬τήματα που κάτω από ομαλές περιστάσεις θα έσπαγαν κόκκαλο και θα έριχναν κυβερνήσεις, αναδεικνύει καινούργια πανίσχυρα κέντρα που οδηγούν το δημόσιο βίο. Ο Νόμος της Ομερτά, γιγαντώνεται στην Ελλάδα που όλοι φαίνεται να βολεύονται στη συναίνεση της διαφθοράς, της σιωπής και του σαλτιπαγκισμού 

Ο ΚΥΡ είχε γράψει(ΒΗΜΑ 03/06/07): «Στην Ιαπωνία δύο Υπουργοί αυτοκτόνησαν για λόγους ευθιξίας! Στην Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο ένας Διοικητής Οργανισμού γιατί έπαιρνε μίζες. Σκεφτήκατε αν αυτά γινόντου¬σαν στην Ελλάδα, τότε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. θα έκαναν τα συνέδρια τους στο Α' Νεκροταφείο...»

0 Κος Καραμανλής με τον Κο Σημίτη, υποσχόμενοι πολλά, αποδείχθηκαν ανεπαρκής. Υποχώρησαν ατάκτως ενώπιον της επέλασης των συμφερόντων εκείνων που έχουν μεταμορφώσει τη Χώρα σε πεδίο ακόρεστου πλουτισμού, αδιαφορώντας για τους κανόνες λειτουργίας και συμπεριφοράς απέναντι στο κοινό όφελος. 

Μάλιστα ο Κος Καραμανλής αντί να συντρίψει τις «παλαιές συμμορίες» επέτρε¬ψε την οργάνωση νέων.!!! Η επανίδρυση του κράτους, βασική προεκλογική εξαγγελία του Κου Κώστα Καραμανλή εκφυλίσθηκε στη δημιουργία μιας νέας νομενκλατούρας, που η αποτελεσματικότητα της είναι έκδηλα πενιχρή και αυτό το βλέπουμε και στην εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος και στα δημόσια έργα που προχωρούν με βήμα σημειωτόν και στα τεράστια ελλείμματα που παραμένουν εφιαλτικά και ως απόδειξη για αυτό η εκ νέου επιτήρηση από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: