Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Στόχος-Ιός κοινός αγώνας



Συγγραφέας: 
Της Σύνταξης
Οι συκοφαντικές επιθέσεις εθνομηδενιστών και σοβινιστών
 Της Σύνταξης
 
Τον τελευταίο καιρό, οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Άρδην και η Ρήξη, μαζί με άλλες οργανώσεις, περιοδικά, σωματεία και φορείς για τα εθνικά θέματα έχουν ανησυχήσει πολύ τόσο τους εθνομηδενιστές όσο και τους… «εθνικιστές». Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες τόσο ο Ιός της Κυριακής όσο και ο Στόχος έδωσαν ρεσιτάλ λασπολογίας εναντίον του Άρδην, της Ρήξης και του Γ. Καραμπελιά συγκεκριμένα.
Οι πρώτοι, αφού κυριολεκτικά χτένιζαν κάθε κείμενο που κυκλοφορούσε στην ιστοσελίδα, την εφημερίδα και το περιοδικό μας, προσπάθησαν τουλάχιστον δύο φορές να καταστρώσουν ευφάνταστα σενάρια εμπλοκής του χώρου μας με ποικίλες… δυνάμεις του σκότους. Έτσι, τη μία φορά θα γράψουν ότι το Άρδην συμπλέει με… Αμερικάνους νεοσυντηρητικούς (!;), εξαιτίας ενός κειμένου της Νίνας Γκαζούλη για τη βλαχική μειονότητα, που δημοσιεύσαμε στο τ. 75. Μετά από μία εβδομάδα, ο Τ. Κωστόπουλος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό, υποστηρίζοντας ότι στις αναλύσεις της Ρήξης για τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Γ. Καραμπελιάς υποστηρίζει το… ΛΑΟΣ (;!).

Από την άλλη πλευρά, το ίσο στη χορωδία του Ιού και του Τάσου Κωστόπουλου κρατάει η εφημερίδα Στόχος, που επιτίθεται προσωπικά στον Γ. Καραμπελιά για τη στάση που κρατήσαμε ενάντια στην επίθεση που δέχτηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Γκουρογιάννη. Έτσι λοιπόν, σ’ ένα σπαρταριστό κείμενο, ο συντάκτης του Στόχου αποκαλεί «ζάμπλουτο αναρχικό» (!!;;!) τον Γ. Καραμπελιά και υποστηρίζει ότι η στάση του έναντι του βιβλίου του Γκουρογιάννη αποκαλύπτει τον ψευδοπατριωτισμό και τις… βαθύτερες σκοτεινές του προθέσεις. Για το πραγματικό περιεχόμενο του βιβλίου, όπως και για τις διευκρινήσεις του συγγραφέα τόσο στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Άρδην, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή Ιστορείν και Εξιστορείν δεν γίνεται διόλου λόγος, καθώς όποιος ανατρέξει σ’ αυτά κατανοεί αμέσως το ανυπόστατο των κατηγοριών που εκτοξεύουν οι υποστηρικτές της επίθεσης στην παρουσίαση της Στοάς του Βιβλίου. 

Η συκοφαντική έξαρση του Ιού και τον ακροδεξιών ομολόγων τους του Στόχου είναι πολύ εύκολα εξηγήσιμη. Το Άρδην και η Ρήξη, μαζί με άλλες οργανώσεις, ομάδες, περιοδικά, εφημερίδες και σωματεία έχουν πυκνώσει τις δραστηριότητες και τις παρεμβάσεις τους, αναδεικνύοντας μια άλλη, δημοκρατική, προοδευτική και κινηματική πατριωτική φωνή για το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά κ.ο.κ.. Τούτο, καταφανώς αμφισβητεί το μονοπώλιο της Άκρας Δεξιάς επάνω σ’ αυτά τα ζητήματα, ένα μονοπώλιο που με τόσο κόπο είχαν φροντίσει να διαμορφώσουν οι… εθνομηδενιστές του Ιού και των υπολοίπων ιδεολογικών μηχανισμών της παγκοσμιοποίησης, προκειμένου να ποινικοποιήσουν κάθε συζήτηση για την αποικιοποίηση της χώρας μας. Έτσι, είναι άκρως φυσιολογικό οι δύο πόλοι αυτής της στημένης αντιπαράθεσης να επιτίθενται λυσσαλέα κατά οποιουδήποτε αμφισβητεί αυτήν τη μηχανή που έχουν στήσει.
Η αγαστή σύμπνοια Ιών και Στοχικών είναι ο καλύτερος δυνατός δείκτης για το ότι οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει τον τελευταίο καιρό είναι άκρως επιτυχημένες και βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Επομένως, δεν έχουμε παρά να… χαιρετίσουμε τις πρωτοβουλίες τους, με την υπόσχεση ότι κατά τους επόμενους μήνες οι πρωτοβουλίες που θα πάρουμε θα είναι συχνότερες και θα έχουν διευρύνει τη θεματική τους τόσο σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, όσο και στα κοινωνικά και τα οικολογικά, την οικονομική κατάρρευση της χώρας, τον παρασιτισμό, την πνευματική και την πολιτική μας αποικιοποίηση…

Υ.Γ. Δυστυχώς, εσχάτως, το αλλοπρόσαλλο κολάζ των επιθέσεων ήρθε να συμπληρωθεί από το ηλεκτρονικό φόρουμ του περιοδικού Ρεσάλτο. Εκεί, ο εκδότης του Θ. Παπανικολάου, χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή του συνήθεια αρκετά διαφορετικά ψευδώνυμα και παρατσούκλια, στήνει μια επίθεση εναντίον του Γ. Καραμπελιά, κατηγορώντας τον ότι ευθυγραμμίζεται με τους… Αμερικάνους, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον… «Ιό της Κυριακής». Εμείς από την πλευρά μας δεν θα σχολιάσουμε πολιτικά την επίθεση αυτή, κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι τα κίνητρά της ξεφεύγουν κατά πολύ του οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι άπτεται της πολιτικής. Την αναφέρουμε όμως, για να καταλάβουν οι αναγνώστες το φαιδρό του πράγματος, ότι δηλαδή στο πρόσωπο του Γ. Καραμπελιά ο χώρος του Άρδην και της Ρήξης καταγγέλλεται ταυτόχρονα ως «αντιεξουσιαστικός» και «ακροδεξιός», «εθνικιστικός» και «αντεθνικός»… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: