Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Φαντάζονται ή κατασκευάζουν «ακροδεξιά τρομοκρατία»;

Προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον ανήλικο αλλοδαπό στα Πατήσια. Και αυτό το έκαναν, βάζοντας τα καθεστωτικά τους μέσα («Ελευθεροτυπία», zougla.gr), να «περάσουν» κάτι σενάρια της κακιάς ώρας, για να αντισταθμίσουν τη ζημιά από την αποκρουστική εικόνα της αιματοβαμμένης αριστεριστικής τρομοκρατίας, που ζωντάνεψε τον εφιάλτη του Αξαρλιάν, ανήλικο μάλιστα αυτή τη φορά και μετανάστη! Και ξεπήδησαν ανυπόστατες φήμες για «ακροδεξιά» τρομοκρατία, που ακόμα και οι χειροκροτητές της «ένοπλης δράσης» της άκρας αριστεράς, αρνήθηκαν να τις υιοθετήσουν. Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια: επειδή δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή οι αριστεροί, δεν τη σέβονται και οι «ακροδεξιοί».
Ούτε το ίδιο το indymedia όμως έπεσε στην παγίδα, ενώ ακόμα και το ειδησεογραφικό portal του ΔΟΛ, το ανέβασε και μετά από λίγο το κατέβασε, πριν πέσουν ντομάτες και κλούβια αυγά. Τρομοκράτες της «άκρας Δεξιάς», που έστειλαν «προκήρυξη», που; Στη zougla.gr! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Πραγματικά παιδαριώδες το όλο «story» στη σύλληψή του, αν και καταλαβαίνουμε την ανάγκη του γνωστού αυτού τύπου να βγει με κάποιο τρόπο στο προσκήνιο, τώρα που η εφημερίδα του πάει κατά διαβόλου και η μπογιά του ξέφτισε!

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο άνθρωπος που προΐσταται, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στην επιχείρηση μετάλλαξης της ελληνικής κοινωνίας. Ο «Μικές» αρνήθηκε να κατανοήσει ότι
από την εποχή της εξάρθρωσης ενός βραχίονα της 17Ν, η ριζοσπαστική αριστερά δεν τον «γουστάρει».
Από την αρχή, δεν έκρυψε την πρόθεσή του όμως ο Χρυσοχοΐδης: να «διαπραγματευτεί» με την άκρα αριστερά, την ώρα που θα εξάρθρωνε το πιο εξτρεμιστικό κομμάτι της «με το γάντι» (προφανώς αυτό που θα «έδιναν» οι υπηρεσίες που δεν θα χρειάζονταν κάποιο βραχίονα πια). Παράλληλα, θα εμφανιζόταν (στα καταγώγια) ότι συνέβαλε στον εξωραϊσμό της εικόνας της άκρας και ριζοσπαστικής αριστεράς, ενώ θα δημιουργούσε και ένα αντίπαλο δέος, για να τη βοηθήσει να βρει ένα πολιτικό raison d' etre και να εισπράξει τη στήριξή της στην προσπάθειά του να συμμαζέψει τα ερείπια που άφησε στη δημόσια τάξη ο Δεκέμβρης του 2008. Και άρχισε να φωνάζει στο υπουργείο κάτι απίθανους από «συνιστώσες» και γκρουπούσκουλα, για «διάλογο».

Εφευρέσεις και προβοκάτσιες
Το αντίπαλο δέος είναι η «φασιστική απειλή». Η «έννοια» αυτή βοηθούσε σε δύο κατευθύνσεις: την προαναφερόμενη, αλλά και την προληπτική καταστολή των όποιων αντιδράσεων, εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ελληνικής «ιθαγένειας» στους λαθρομετανάστες. Στο ΠΑΣΟΚ περίμεναν σφοδρότερες αντιδράσεις, που (δυστυχώς και πρέπει να ειπωθεί αυτό) δεν ήρθαν ποτέ. Με τον κατασταλτικό μηχανισμό που στήσανε οι του ΠΑΣΟΚ, με τις απίστευτες, αντισυνταγματικές και ανήθικες μεθοδεύσεις τους, αυτό το μήνυμα έδιναν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι μονομερείς συλλήψεις στα επεισόδια της Πανόρμου, η προφυλάκιση του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαγεωργίου, όπως και οι αναίτιες προσαγωγές πριν την συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής. Σημειώνουμε εδώ τη δημιουργία της Υπηρεσίας Προστασίας του Πολιτεύματος (που στελεχώθηκε με «πράσινους» αστυνομικούς), που μοναδικό αντικείμενο έχει την παρακολούθηση της δράσης των πατριωτικών οργανώσεων.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση μας κατέστησε κοινωνούς του ότι «έχει φίλους αναρχικούς», ενώ συνέχισε να κυνηγά τον πατριωτικό κόσμο και να εξευμενίζει, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, την εξτρεμιστική αριστερά. Οι συλληφθέντες-στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αφήνονται ελεύθεροι, με τον τελευταίο μάλιστα μία ημέρα μετά την αιματηρή επίθεση στα Πατήσια κι ενώ η συνδεσμολογία της βόμβας (σωλήνες), φέρνει πολύ σε εκείνη που είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο του 2009 στη Θεσσαλονίκη, στο προξενείο της Χιλής, αλλά και σε εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στον «εμφύλιο» μεταξύ αριστεριστικών οργανώσεων και καταλήψεων, στη Θεσσαλονίκη.
Εδώ, ανακάλυψαν και πάλι, όπως και στο παρελθόν «ακροδεξιούς», την ώρα μάλιστα που οι ακροαριστερές ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν έκρυβαν την κόντρα τους. Το περιστατικό με το διπλό εμπρησμό της συναγωγής στα Χανιά, ήταν επίσης χαρακτηριστικό.
Προβοκάτσια του κερατά, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να ανακαλύπτουν «αντισημιτισμό» και τα διεθνή να αναπαράγουν.
Φυσικά, ο Χρυσοχοΐδης έσπευσε να «απολογηθεί» με επιστολή του στην εφημερίδα του διεθνούς σιωνιστικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου, την "Wall Street Journal", επικαλούμενος με περηφάνια τις 45 συλλήψεις στην Πανόρμου (εκ των οποίων πολλοί, ανήλικοι). Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, η ΕΛΑΣ ανακάλυψε τους Αμερικανούς και Βρετανούς δράστες των εμπρησμών! Φυσικά, ουδείς ζήτησε συγνώμη, εντός ή εκτός...
Είχαν προηγηθεί όμως και άλλα περιστατικά, που αποτυπώνουν τη λογική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: η απαράδεκτη υιοθέτηση εκ μέρους του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής των ανυπόστατων «καταγγελιών» κατά της ΕΛΑΣ για το θάνατο ενός Αφγανού τοξικομανή και σκληρού κακοποιού στη Νίκαια, η υπόθεση με τον Σύριο που κατήγγειλε «βεβήλωση» του Κορανίου προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα (με το σιγοντάρισμα της αριστεράς), για να συλληφθεί αργότερα για διαρρήξεις, του Χιλιανού που δήθεν κακοποιήθηκε (του εξέδωσαν μέχρι και πιστοποιητικό θανάτου) και... εξαφανίστηκε, χωρίς να προσέλθει στις δίκες του και πολλά άλλα.

Νομίζει ότι θα τα καταφέρει
Οι «ατυχίες» πολλές για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: η επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής με τους πολλούς τραυματίες, ο θάνατος του Λάμπρου Φούντα (στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα της ΕΛΑΣ, με ό,τι αυτό σημαίνει), που «τελείωσε» τον υπουργό ΠΡΟΠΟ οριστικά στα μάτια της ριζοσπαστικής αριστεράς, η σύλληψη των τέκνων του «πράσινου» αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη, μεταξύ άλλων. Όμως, δεν πτοείται. Με τη συνεργασία του «προοδευτικού» καθεστωτικού Τύπου, νομίζει ότι θα τα καταφέρει. Πλανάται πλάνη οικτρά.


Χριστόφορος Πετρίδης
http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3834:---l-r&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: