Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ο Ακελικός Εθμομηδενισμός στην Κύπρο

Παραθέτω δύο σημαντικά  άρθρα του Ξενή Ξενοφώντος με θέμα την επέλαση του εθνομηδενισμού μέσω του ΑΚΕΛ στην Κύπρο.Ο Σπυρίδων Ζαμπέλιος είπε ότι "τρεις τινες παραδόσεις εν τω λαώ της Ελλάδος ενσαρκούνται προς αποκατάστασιν εθνότητος: η Ιστορική, η Πνευματική και η Πολιτική, τουτέστι Παιδεία και Γλώσσα, κοινωνική αρμονία, εθνική ακεραιότης"

Ο Εθνομηδενισμός τα καταστρέφει όλες αυτές τι παραδόσεις.Η μηδενιστική σάρωση της Ιστορίας πηγάζει και από αισθήματα ηττοπάθειας και μειονεξίας έναντι των Τούρκων και των Τ/κ. Για να γίνουν κάποιοι αρεστοί στον Τούρκο κατακτητή, επιδίδονται αυτόβουλα στην ιστορική και εθνική τους αυτοαναίρεση. Όλα όσα παρατηρούμε ξανά για την Ιστορία δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα. Είναι εκφάνσεις μιας μακράς αλυσίδας προδιαγεγραμμένων προσπαθειών να δουλωθεί ο Ελληνισμός διά της ιστορικής λοβοτόμησής του. Γι' αυτό και είναι καθήκον όλων, απλών πολιτών και πνευματικών ανθρώπων, πανεπιστημιακών και επιστημόνων να πολεμήσουν τον ΑΚΕΛικό εθνομηδενισμό.

===================================================================

Τα Ακελικά όργανα στο χορό για άλωση της ελληνικής μας Παιδείας

Η ΑΚΕΛική υστερία για αποκοπή του Κυπριακού Ελληνισμού από τις εθνικές του ρίζες έχει προσλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες εκρηκτικές διαστάσεις.

Σχεδόν καθημερινά τα ΑΚΕΛικά προπαγανδιστικά επιτελεία χτυπούν σε διαφορετικά μέτωπα με απώτερο στόχο την επιβολή των διαχρονικών τους ανθελληνικών σχεδίων.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με την εκλογή του γενικού γραμματέα τους στην προεδρία της Δημοκρατίας το έργο τους καθίσταται ευκολότερο, τα ΑΚΕΛικά παρακλάδια άρχισαν να διεισδύουν στον κρατικό μηχανισμό σε μια ύστατη προσπάθεια ολοκλήρωσης της... αποστολής τους. Στο πλευρό τους φυσικά, στέκεται έμπρακτα ο «ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ», ο οποίος επιχείρησε στο παρελθόν με διάφορες μεθοδεύσεις να πλήξει την εθνική μας ταυτότητα.

Τώρα που το κλίμα είναι εύφορο, ο εν λόγω σύνδεσμος σε πλήρη συγχορδία με τα ΑΚΕΛικά όργανα, επανήλθε δριμύτερος, έχοντας σαν πρώτιστο στόχο την αποκοπεί του όρου ΕΘΝΟΣ από την καθημερινή ζωή των Κυπρίων πολιτών και τη δημιουργία της λεγόμενης Κυπριακής συνείδησης.

Στον αγώνα αυτό, το μεν ΑΚΕΛ χτυπά ανελέητα μέσω των «αόρατων» χεριών του στο υπουργείο Παιδείας, ο δε ΝΕΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μέσω της στρατευμένης αρθρογραφίας στον καθημερινό τύπο. Αποκορύφωμα της οκτάμηνης συλλογικής προσπάθειας τους  είναι:

• Η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου με πρώτο θύμα τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ 55 - 59 μέσω των άθλιων και ανιστόρητων βιβλίων που επιχειρεί ο εγκάθετος τους υπουργός Παιδείας να επιβάλει στα σχολεία.

• Η υιοθέτηση κρατικού Κυπριακού Ύμνου με κατάργηση του Εθνικού μας Ύμνου και η μετάλλαξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κοινότητας της Κύπρου σε ΕΛΛΗΝΟφωνη.

Σ’ αυτή την ανθελληνική στρατηγική, υψώνουν ισχυρό ανάχωμα οι αγωνιστικοί φορείς του τόπου οι οποίοι σέβονται την εθνική τους καταγωγή και τιμούν τους ήρωες των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για Ελευθερία και Δικαίωση.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ασφαλώς η ΣΕΚ, που υπήρξε φυτώριο αγωνιστών του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Μαζί με τη ΣΕΚ αγωνίζονται οι οργανώσεις των δασκάλων και των εκπαιδευτικών Μέσης που έταξαν ως σκοπό της ίδρυσης τους να προσφέρουν Ελληνική - Ανθρωπιστική παιδεία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου, μακριά από πρακτικές που εξυπηρετούν κομματικές ή άλλες ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Η ΣΕΚ ήδη εξέφρασε έντονα την  ανησυχία της για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, στο πλαίσιο της υπουργικής καθοδήγησης προς τους εκπαιδευτικούς για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης με τους Τουρκοκύπριους».

Με δημόσια ανακοίνωσή της προειδοποίησε, ότι το αδίστακτο εγχείρημα κάποιων κύκλων να διαστρεβλώσουν την ιστορική αλήθεια σε σχέση με τον Εθνικό Απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, αλλά και άλλων πτυχών της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εθνικό και λαϊκό διχασμό. Η παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας για εξυπηρέτηση κομματικο-ιδεολογικών ή άλλων ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, εμπερικλείει σοβαρούς κινδύνους για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού της.

Η ΣΕΚ ζητεί απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα οργανωμένα σύνολα ν’ αφήσουν εκτός κομματικής αρένας τα θέματα της Παιδείας μας, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον πρέποντα σεβασμό και την προσήκουσα τιμή σ’ αυτούς που θυσίασαν την ίδια τη ζωής τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη περίοδο των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, καλούνται όλοι οι φορείς με πρώτο το υπουργείο Παιδείας, να επιδείξουν σύνεση στέλλοντας το μήνυμα, ότι η συμφιλίωση και η ειρηνική συμβίωση μπορούν να προέλθουν μέσα από αλληλοσεβασμό των εθνικών καταβολών και των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων των δύο κοινοτήτων.

Η ΣΕΚ στέλλει ισχυρό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η σφυρηλάτηση της εθνικής ενότητας και της λαϊκής ομοψυχίας σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν το θεμέλιο λίθο για ευόδωση του αγώνα για δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και του συνόλου του λαού.

Αν παρ΄ ελπίδα τα ΑΚΕΛικά όργανα και οι συνοδοιπόροι τους συνεχίσουν το ολέθριο παιγνίδι τους, να είναι βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουν την  σθεναρή αντίσταση των αγωνιστικών δυνάμεων του τόπου και της οργής της ίδιας της ιστορίας.

===================================================================

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: «Δεν είμαστε Έλληνες»!

Σημερινή

Ύστερα από πολυήμερη σκληρή αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ και άλλα οργανωμένα σύνολα για το θέμα της Ιστορίας και του Αγώνα της ΕΟΚΑ, ο Υπουργός Παιδείας έβαλε νερό στο κρασί του θεωρώντας το θέμα λήξαν.

Ο καταλύτης που ανάγκασε τον Υπουργό ν' αλλάξει πορεία πλεύσης ήταν η πρωτοσέλιδη παρουσίαση δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το 72% των πολιτών τάσσονται εναντίον της κυβερνητικής πρόθεσης για αλλαγή των βιβλίων της Ιστορίας, ενώ μόνο το 41% των ΑΚΕΛικών τάσσονται υπέρ.

Το γεγονός αυτό έπεσε σαν κεραμίδα στα κεφάλια των ΑΚΕΛικών επικοινωνιολόγων, οι οποίοι έδωσαν πάραυτα σαφείς οδηγίες για αλλαγή τακτικής. Τα ηνία πήρε αμέσως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έσπευσε να διαμηνύσει με το γνωστό ύφος του ότι δεν κινδυνεύει η ελληνικότητα της Παιδείας μας, ούτε ο τόπος οδεύει σε δρόμο αφελληνισμού. Στην προεδρική συχνότητα συνδέθηκε αμέσως ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος με ομιλίες του σε μνημόσυνα ηρώων της ΕΟΚΑ και με μεταμορφωμένες δημόσιες δηλώσεις του, εξήρε το μεγαλείο των μαρτύρων της Κυπριακής Ελευθερίας και των ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα.

Το τραγικό, όμως, της όλης σκηνοθετημένης συγχορδίας είναι ότι, την ίδια ώρα, τα ΑΚΕΛικά όργανα και οι συνοδοιπόροι τους κτυπούσαν πισώπλατα την ελληνικότητα της παιδείας μας και της εθνικής μας φυσιογνωμίας, με ενέργειες που κάθε άλλο παρά ευθυγραμμίζονταν με τις προεδρικές διαβεβαιώσεις και τις υπουργικές νουθεσίες.

Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς σύγχυσης, που προκαλούν στο λαό κατά αριστοτεχνικό τρόπο οι δόκτορες της ΑΚΕΛικής προπαγάνδας, οι πολίτες παρακολουθούν με αμηχανία τα τεκταινόμενα και ευλόγως διερωτώνται

• Μήπως είναι τυχαίο γεγονός το ξέσκισμα και κάψιμο ελληνικών σημαιών από νεολαίους της ΕΔΟΝ (χωρίς να τους προκαλέσει κανένας), υπό την απόλυτη ανοχή του ΑΚΕΛ και την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης;

• Είναι τυχαία η στάση μερίδας μαθητών να εναντιωθούν στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου σε σχολική γιορτή; (Ενός υπέροχου Ύμνου, που εκθειάζει μόνο το υπέρτατο αγαθό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και τίποτε άλλο).

• Είναι τυχαία πράξη η προσπάθεια των καθοδηγητών της ΕΔΟΝίτικης επαγρύπνησης να εμποδίσουν την είσοδο ελληνικών σημαιών στη μαθητική εκδήλωσης προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου;

• Είναι τυχαία η (στρατευμένη) αρθρογραφία που βλέπουμε συχνά-πυκνά στον Τύπο, η οποία αναφέρεται σε ελληνόφωνη και όχι ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινότητα της Κύπρου;

• Είναι τυχαία η κυβερνητική απόφαση που οδήγησε στη σιωπηλή υποστολή της ελληνικής σημαίας από το ΡΙΚ, η οποία ήταν αναρτημένη για πολλές δεκαετίες;

Τα παραδείγματα της ανθελληνικής νοοτροπίας των κυβερνώντων ή καλύτερα της συγκροτημένης προσπάθειας για αποεθνικοποίηση της Παιδείας και σταδιακής εδραίωσης της κυπριακής συνείδησης (η οποία θα έχει ως μετεξελικτική κατάληξη τη δημιουργία κυπριακού έθνους στην Κύπρο), είναι πολλά και συχνά.

Όμως, για εκείνους που διατείνονται ότι κινδυνολογούμε, τους αποκαλύπτουμε την περίφημη δήλωση του Ανδρέα Χρήστου, νυν δημάρχου Λεμεσού, πρώην βουλευτή και Υπουργού και ΑΚΕΛικού πρωτοκλασάτου ιστορικού στελέχους, με την οποία αμφισβητεί την ελληνικότητά μας ως Ελληνοκύπριων πολιτών.

Ιδού τι είπε κατά λέξη ο Ανδρέας Χρίστου κατ’ ιδίαν στον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Χρήστο Γ. Ζαχαράκι (βιβλίο «Άκρως απόρρητο ειδικού χειρισμού» - Κατάθεση μνήμης και στοχασμών 1979 - 2004, έκδοση Α.Α. Λιβάνη, σελ. 343)

«Ο ισχυρισμός για ύπαρξη Ελληνισμού στην Κύπρο συνιστά εσφαλμένη και αναληθή θέση. Η χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ε/κυπρίους αποτελεί συμπτωματικό γεγονός, γιατί αυτή επεβλήθη από μερικές εκατοντάδες Έλληνες όταν στην Κύπρο ζούσε γηγενής πληθυσμός 500.000 ατόμων, επί των οποίων θα μπορούσαν να έχουν υπερισχύσει οι Αιγύπτιοι ή οι Φοίνικες!».

Ξεκάθαρη και θαρραλέα, λοιπόν, η ομολογία του ΑΚΕΛικού ανώτατου στελέχους, ο οποίος «ρίχνει άπλετο φως στην ιστορική πραγματικότητα» αποκαλύπτοντας τις πραγματικές μακρόχρονες επιδιώξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε; Απλώς τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών και στην οργή της ίδιας της Ιστορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: