Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Νεό – Ανθελληνική Φιλολογία - Χορηγός το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

αναδημοσίευση από dexter.blogspot.com

Ο ανθελληνισμός έχει γίνει πλέον της μόδας στην Ελλάδα και μέχρι και οι καθηγητές του δημοσίου πανεπιστημίου που πληρώνονται με τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου εκφράζουν ειδεχθής απόψεις για τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και τον πολιτισμικό του κεκτημένο.

Όλα αυτά για τους πανεπιστημιακούς δικαιολογούνται με την εύκολη και βολική επίκληση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Ακόμα και αν έχουν άδικο ακόμα και αν απλά προπαγανδίσουν εναντίον της χώρας , ακόμα και αν μας προσβάλουν και μας λοιδορούν έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι καθηγητές πανεπιστημίου και όχι «νοικοκυρές και φανατικοί».

Τι γίνεται όμως όταν γελοιοποιούνται και γελοιοποιούν το έργο στο οποίο έχουν αφιερωθεί. Νομίζουν πως οι πολιτικές του απόψεις είναι πανεπιστημιακές αλήθειες , νομίζουν πως μπορούν να ακυρώνουν διεθνώς αποδεκτές επιστημονικές τοποθετήσεις με μόνο σκοπό να μας δείξουν ότι είναι προοδευτικοί!!!

Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος Αλέξης Πολίτης που απάντησε στις ερωτήσεις της Άννας Γριμάνη (στήλη Πατριδογνωσία) περιοδικό Κ της Καθημερινής Κυριακή 31 Μαΐου 2009/ Τεύχος 313.

Θα εστιάσω σε μερικά σημεία της συνέντευξης του που αποδεικνύουν την ελλειπή ιστορική και κυρίως φιλολογική ου κατάρτιση.

Στο ερώτημα για το ποιο είναι το «προσόν ή μειονέκτημα να είσαι Έλληνας σήμερα » ο «καθηγητής» Νεοελληνικής φιλολογίας απαντά

Σίγουρα είναι προσόν : για σκεφτείτε πως ζουν οι οικονομικοί μετανάστες στον τόπο μας και τόσοι άλλοι στον κόσμο. (σ.σ. ένδειξη ασπασμού του πολιτισμικού φιλελευθερισμού). Όσο για το τη θέση μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι , είναι μεγάλο μειονέκτημα να μαθαίνεις από παιδί μια γλώσσα που δεν μιλιέται παρά από ελάχιστους ανθρώπους , αλλά και δεν αποτελεί καν ένα πρώτο στάδιο για την εκμάθηση μιάς πιο ισχυρής γλώσσας (όπως όλες οι λατινικές , οι σλαβικές , κ.α.) (σ.σ. εδώ πρέπει να σημειώσω ότι ο εν λόγω καθηγητής αποδεικνύει πως είναι ένας από τους πανεπιστημιακούς με χαμηλή νοημοσύνη , δεν είναι τραγελαφικό το να βυσσοδομείς εναντίον της ελληνικής γλωσσάς και να διδάσκεις νεοελληνική φιλολογία, δηλαδή είναι σαν να υποστηρίζεις ότι άδικα πληρώνεσαι – αυτόακυρώνεσαι δηλαδή).

Στην ερώτηση «Με ποια ταυτότητα οι Έλληνες περιεργάζονται στον σύγχρονο κόσμο;» απαντά

Δηλαδή , όλοι οι Έλληνες είμαστε το ίδιο πράγμα; Ας αφήσουμε όσους ανεμίζουν την υπέροχη καταγωγή από τον Σωκράτη , τον Σοφοκλή ή τον Αρχιμήδη, κι ας αναζητήσουμε τους εχέφρονες – δεν είναι λίγοι. Πάντως , η αρχαιότητα είναι ένα ατού και για τις δύο κατηγορίες.

(σ.σ. Δηλαδή οι 700.000 που ψήφισαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως μεγάλο Έλληνα δεν είναι εχέφρονες . Και αν δεν είναι από πού τεκμαίρεται ότι είναι κακό να ανεμίζουμε την υπέροχη καταγωγή μας. Είμαστε μικρόνοες εθνικιστές. Και αν ναι η Άννα η Κομνηνοί που περηφανεύεται επι βυζαντίου για την ελληνική της καταγωγή είναι και αυτή ποταπό εθνικόμουτρο για τον αυτόκλητο μέντορα του Πανεπιστημίου της Κρήτης;)

Παρακάτω σε δυο ακόμα σημεία δείχνει το μέγεθος της εμπάθειας του για τον ελληνικό λαό και την ελληνική ποίηση.

Το ελληνικό μου γιατί και ένα πρέπει που πέταξα.

Γιατί απλούστατα γεννήθηκα σ’ άυτον τον τόπο , από Έλληνες γονείς , κι όλοι γύρω μου ήταν Έλληνες . (καθώς έχω μάλιστα κακό αυτί , έχω και μια πρόσθετη δυσκολία στις ξένες γλώσσες) (σ.σ. among other Greeks What a pity? Συγγνώμη εννοούσα «Τι κρίμα!!!»). Όπως όλοι μας , χρειάστηκε να πετάξω πολλά «πρέπει» πάντως , ελπίζω να απαλλάχτηκα κάπως από εκείνο το «πρέπει να είμαστε υπερήφανοι …» και τους συναφείς εγωισμούς. (σ.σ. Ουδέν σχόλιο!!!!!!).

Στο δεύτερο σημείο ο εν λογω καθηγητής δείχνει να απεχθάνεται την ίδια του την δουλειά.

Ο ελληνας ποιητης μου .

Θα προτιμούσα να μην είναι ένας , ούτε σώνει και καλά , Έλληνας. (σ.σ. Τι είπαμε ότι διδάσκεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης;) (Υπάρχουν τόσα μεταφρασμένα ποιήματα που μας γοητεύουν εξίσου)(σ.σ. Να μαντεύσω; Και τουρκικής προέλευσης εεεε). Αλλά έστω (σ.σ. χάρη μας κάνει) , Διονύσιος Σολωμός στη κορυφή της πυραμίδας.

Πάντως ολόψυχα εύχομαι στο Καθηγητή του πανεπιστημίου κρητης να συνταξιοδοτηθεί τάχιστα. Μην μας πουν και αγενείς!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: