Απλά υπενθυμίζω δύο πράματα :
- Στις 6 Οκτωβρίου φίλοι Μακεδόνες με είχαν ρωτήσει γιατί δεν ασχολούμε με την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης. Ένας από τους λόγους που είχα γράψει ήταν ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερα ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ όπως η Πλήρη εφαρμογή της Ρεπούσιας πολιτικής στην Ελληνική Εθνική Παιδεία. Το κατάργηση το Εθνικής από το όνομα "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας" που μένει σκέτο "Παιδείας" γιατί δεν το σχολιάζουμε ; Σε καμμιά 5αριά χρόνια θα έχουμε σχολικά βιβλία που θα γράφουν όχι μόνο Ελληνο-τουρκικές επιτροπές αλλά και ελληνο-αλβανικές όπου θα μαθαίνουμε πόσο Ιλλυριοί είναι οι Αλβανοί.
Και δικαιώνομαι.
Σε λίγα χρόνια τα Ελληνόπουλα απλά θα είναι Έλληνες του Κράτους και όχι του Έθνους. - Η κα Υπουργός είπε ότι το βιβλίο της Ρεπoύση είναι άρτιο.!!!! Η Ακαδημία Αθηνών διαφωνεί σε αυτό όπως και δεκάδες ιστορικοί. Δεν το ήξερε αυτό; Μα και φυσικά αλλά είναι οπαδός της μετανεωριστικής αντίληψης που έκανε την παιδεία μας έρμαιο των πάσης φύσεως κομματικών αντιλήψεων.
1 σχόλιο:
Ανάμεσα στην εθνική ιστοριογραφία (όπου το ελληνικό έθνος παρουσιάζεται άλλοτε ως εντολοδόχος της Θείας Πρόνοιας και άλλοτε ως το αγνό,αμόλυντο και άσπιλο Έθνος) και στην ιδεολογικά διαθλασμένη/μυωπική θεώρηση τύπου Κωστόπουλου, Ρεπούση κ.λπ. υπάρχει και η επιστημονική θεώρηση της ιστορίας, όπου τα πάντα γράφονται και τίποτα δεν κρύβεται (είτε γιατί θα θυμώσει ο πατερ-Άνθιμος είτε γιατί θα θυμώσει ο Ερντογάν ή οι Αμερικάνοι).
Τώρα, το τι θα πρέπει να μαθαίνουν παιδιά 10-11 χρονών (έχω και εγώ δύο μικρές κόρες), νομίζω ότι αρμόδιοι είναι οι παιδοψυχολόγοι κυρίως παρά οι ιστορικοί.
Θέλουμε να μάθουν τα παιδιά για τη Σμύρνη μόνο ή και για τα Γιαννιτσά ή το Κιλκίς;
Δυστυχώς για όλους μας όμως, το διαδίκτυο είναι μία πηγή πληροφόρησης την οποία δεν μπορεί να φιμώσει ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε ο Ιός και τα παιδιά μας θα την βρούνε αν θέλουνε να ψάξουν.
Μεταξύ του άσπρου και του μαύρου, μεταξύ της άκρατης ιδεολογικοποίησης της ιστορίας και του εκφυλισμού της σε θεραπαινίδα των ιδεοληψιών του καθενός μας, υπάρχει η ανάγκη για μια σφαιρική γνώση, για μια εκ του μηδενός επανεξέταση των πάντων με κύριο γνώμονα όχι το εθνικό συμφέρον (ποιος νομιμοποιείται να το ορίσει για λογαριασμό όλων;) αλλά το άγγιγμα της αλήθειας, έστω και για λίγο....
Συγνώμη για την φλυαρία.
Δημήτρης
Δημοσίευση σχολίου