Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Να μειωθούν οι βουλευτές στο κατώτερο όριο...

Σύμφωνα με το σύνταγμα ο αριθμός των βουλευτών μπορεί να είναι από 200 μέχρι 300.
Οι πολιτικοί μας (σαν large τύποι)  πάντα φρόντιζαν να εφαρμόζεται το πάνω όριο του συντάγματος.
Εξ άλλου λεφτά (για να συντηρείται η Ελληνική ελίτ) υπήρχαν...
Τα πλήρωνε αγόγγυστα ο Ελληνικός λαός  όταν βγαίνοντας από μία δικτατορία,  διψούσε για δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες.
Απογοήτευση...
Βλέπεις ζωντανά τις εργασίες της βουλής και βρίσκονται μέσα 5-6 από τους 300, οι υπόλοιποι προφανώς έχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να βρίσκονται στην βουλή.
Σήμερα πια οι 300 βουλευτές είναι μία περιττή πολυτέλεια , αφού ακόμα και μόνο  200 βουλευτές μπορούν κάλλιστα να επιτελέσουν / συνεχίσουν το "έργο"... των συναδέλφων τους των παρελθόντων ετών.
Δεν μπορώ να δω να γίνεται τίποτα χειρότερο για τους πολίτες αυτής της χώρας  με μόνο 200 βουλευτές.......
Πάλι χρεοκοπημένη θα ήταν η χώρα , πάλι θα μάλωναν τα κόμματα , πάλι θα υπήρχε εκλογική πλατεία.
Την ώρα μάλιστα που οι εταίροι μας στην Ε.Ε μας λένε κατάμουτρα (και το ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ !!! αδιαμαρτύρητα χαριεντιζόμενοι μπροστά στον φακό της TV...) ότι από τον επόμενο μήνα αν δεν έχει λάβει  πρόσθετα μέτρα η Ελληνική κυβέρνηση θα τα λάβουν ΑΥΤΟΙ για εκείνη (!!!) αποκλείοντας την εκπροσώπηση της χώρας μας από την λήψη αποφάσεων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της μείωσης αυτού του εξόδου.
Δεν υπάρχει πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να πληρώνει ο Ελληνικός λαός 300 λιμουζίνες και τον περίγυρο των 300ων.
Απαίτηση του Έλληνα ψηφοφόρου είναι στην επόμενη τροποποίηση του Εκλογικού νόμου να θεσμοθετηθεί ΒΟΥΛΗ των 200 .

Αυτό θα δώσει μερική ικανοποίηση στον Έλληνα πολίτη που τόσα χρόνια πληρώνει - πληρώνει και πάντα ακούει τους εκλεγμένους του να του μιλούν για λιτότητα και στενωπούς...
Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η βουλευτική ελίτ την κρίση που επέφερε στους πολίτες οι οποίοι από το 1974 την  εμπιστεύτηκαν  να οδηγήσει  την χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν κατάλαβαν οι 300 την εντολή του Ελληνικού λαού , αντί να οδηγήσουν αυτόν σε καλύτερο μέλλον οι βουλευτές μας φρόντιζαν το δικό τους μέλλον , ψηφίζοντας βουλευτικές συντάξεις με ελάχιστο χρόνο θητείας , ψηφίζοντας νόμους παραγραφής των αδικημάτων τους και εφευρίσκοντας τον όρο "Πολιτική Ευθύνη" .
Ο λαός  θεωρεί όμως πως έχουν ΕΥΘΥΝΗ για αυτά που θα αντιμετωπίσει την επόμενη δεκαετία και λαϊκισμοί τύπου "Χτυπιέται η δημοκρατία" δεν βρίσκει κανένα ακροατή...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2010/02/blog-post_3237.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: