Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Η πειθήνια Στάση στον Σταλινισμό...


Από τον Ιάσωνα...

Τις στιγμές που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν ήδη συμπληρωθεί 17 ημέρες από την πειρατική κατάληψι των ιταλικής ιδιοκτησίας πλοίων "Ro Ρax Ι" και "Ro Ρax ΙΙ" της Αdriatic Lines στο λιμάνι της Κορίνθου, που συνεχίζεται.
Δεν θα ασχοληθούμε ούτε θα σχολιάσουμε τα αστεία ανύπαρκτα ή μη αιτήματα των καταληψιών, αφού τα πλοία τους, που έχουν υψωμένη τη σημαία της Βρετανίας, είναι επανδρωμένα με βάση τις κείμενες διατάξεις και υπάρχει ήδη μια δικαστική απόφαση που καλεί την κυβέρνηση να απομακρύνει τους καταληψίες – πειρατές της στεριάς.
Στην πρωτοφανή συμπεριφορά-υπόδειξι της Ελληνικής κυβερνήσεως, που ταυτίζεται με την πειθήνια στάσι του μεταπολιτευτικού κράτους, απέναντι στο σταλινικό ΚΚΕ και τους αποθρασυνθέντας πραιτοριανούς του, να συμμετέχουν σε διάλογο που πρότεινε το ΥΠΟΙΑΝ, όπως ζήτησε ο γενικός γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος, η απάντησι του ιταλού ιδιοκτήτη στο "Βήμα" κ. Μάρκο Αλμπέρτι, ήταν απόλυτα χαρακτηριστική της ελλαδικής νοητικής δυσκοιλιότητος:
"...Δεν πρόκειται να πάω σε καμιά συνάντηση στην οποία το μόνο που θα συζητήσουμε είναι το πώς, το πότε και το πού θα μου επιβάλλει η ΠΝΟ τις απαιτήσεις της με τη συνδρομή και τη βοήθεια του ελληνικού κράτους...". (tovima)
Σήμερα 23 /06/2010, από το πρωί εκατοντάδες επιβάτες, που είχαν προγραμματίσει ατυχώς αυτή την ημέρα την μετακίνησι τους για καλοκαιρινές διακοπές αποκλείσθησαν σαδιστικά στο λιμάνι του Πειραιά. Παιδιά γυναίκες ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους, με τα χίλια ζόρια αδειούχοι αυτές τις δύσκολες εποχές, που περίμεναν πως και πώς να δραπετεύσουν για λίγες ημέρες από την απαισιόδοξη και κουραστική ψυχοφθόρα καθημερινή βαλτωμένη ζωή μας, παραδόθησαν όμηροι της τρομοκρατικής βίας του ΚΚΕ.
Οι έκνομοι μισθοφόροι βίας εξοπλισμένοι με πειστικά παλούκια μεγαλύτερα του μέτρου και διατομής 5χ 5 τετραγωνικών εκατοστών εξὀχως κατάλληλα για οικοδομικές εργασίες ξυλοτύπου, παραποιημένα σε ιστούς της γνωστής μισητής σημαιούλας του ΚΚΕ /ΠΑΜΕ, ατάραχοι ως ψυχοπαθείς σε προχωρημένο στάδιο από διανοητική σύγχυσι και εσωτερική αντίφασι, τελικώς δεν επέτρεψαν τον απόπλου 19 πλοίων.
Ταπεινοί προστάτες τους, το ίδιο το ψοφοδεές Ελλαδικό κράτος, που πασχίζει να αποδείξει πόσο σέβεται την Δημοκρατία σ αυτούς που την καταργούν.
Δύο εισαγγελείς και το λιμενικό σώμα ήσαν αρκετοί για να παρακολουθούν αδιάλειπτα την σαδιστική ταλαιπωρία, την ανήμπορη αγανάκτησι τον αδικαίωτο θυμό, την ύβρι του δικαίου απλών ελλήνων πολιτών χωρίς να κάνουν το παραμικρό.
Έτσι ενώ ήτο γνωστόν τοις πάσι ότι από τα 14 σωματεία της ΠΝΟ μόνο δυο (τα ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων που ουσιαστικά είναι δυο σφραγίδες, άλλως ας μας πουν πόσοι ψηφίζουν και πόσοι είναι τα πραγματικά μέλη ταμειακώς εν τάξει, όπως απαιτεί ο νόμος) καθοδηγούμενα από το ΚΚΕ αποφάσισαν μονομερώς την απεργία, την όποιαν επέβαλλαν βιαίως οι παλουκοφόροι της μητρικής του ΠΑΜΕ ήγουν το ΚΚΕ...
Η ..."υπεύθυνη" πολιτεία, δηλαδή τα συναρμόδια Υπουργεία (με τα γλαφυρά, γελωτοποιά ονόματα) Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, δια πολλοστή φορά αγνόησαν την απόφασι του Πρωτοδικείου Πειραιώς που έκρινε την ..."απεργία" παράνομη.
Ενω η ..."κυβέρνησι" δια του εκπροσώπου της ηρκέσθη στην καταγγελία της στάσεως των απεργών, ως να μην ήτο κυβέρνησις αλλά ένας απλός πολίτης που προβαίνει σε διαπιστώσεις, αντί της επιβολής της νομιμότητος.!
Εξ ίσου θεατρική, υποκριτική , λαϊκιστική και διαζευγμένη με την πραγματικότητα η ..."δεξιά" ΝΔ...
"...Οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις, καθώς και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το ''καμποτάζ'' οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά...", δἠλωσαν (naftemporiki) ανερυθρίαστοι οι τομεάρχες Ναυτιλίας και Τουρισμού της ΝΔ. Βλέπετε δεν υπέπεσε στην αντίληψι των, ότι η απεργία εκρίθη παράνομη, ούτε ότι ήταν τα δυο ανύπαρκτα χωρίς μέλη σωματεία από τα 14 της ΠΝΟ που "ψήφισαν" απεργία και βεβαίως οι ...Σύντροφοι του ΠΑΜΕ που απέκλεισαν το λιμάνι.
Όμως, πώς αλλέως θα μπορούσε ποτέ να είχε συμβεί...
Αφού όπως δήλωσε η κυβερνήτης του πεζοδρομίου, η εκλεγμένη της μειοψηφίας της βίας , η ντροπαλή νοσταλγός του σταλινισμού, το απαύγασμα της δημοκρατίας η Κα Παπαρήγα...
"...Ηταν γνωστή η απόφαση των ναυτεργατών να μην επιτρέψουν τον απόπλου των πλοίων και να μην πειθαρχήσουν στην απόφαση του δικαστηρίου..."
Τοσο απλο.!!!
Ενώ για την ταλαιπωρία των επιβατών επέρριψε ευθύνες στις ...ακτοπλοϊκές εταιρείες.!
Ειλικρινώς διαπορούμεν και ...όπως γράφει ο Θουκυδίδης, ας επαναλάβουμε ότι:
"...ουκ ίσμεν όπως τάδε τριών των μεγίστων ξυμφορών απήλλακται, αξυνεσίας ή μαλακίας ή αμελείας...."
(Historiae : Book 1, chapter 122, section 4, line 1) 

http://gianniotis.blogspot.com/2010/06/blog-post_652.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: