Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Τα περί ‘πατριωτισμών’ του Πρωθυπουργού

του Γιώργου Κακαρελίδη
Καθηγητού εφαρμογών στην Επιχ. Ερευνα & Στατιστική
ΤΕΙ Πατρών
gkakarel@gmail.com

Ανεκάλυψε ξαφνικά ο Πρωθυπουργός τον 'πατριωτισμό'. Και σε κάθε δήλωση που κάνει θεωρεί 'πολιτικά ορθό' να αναφέρεται σ' αυτόν. Αντιλαμβάνεται όμως περί τίνος ομιλεί;

Πολύ φοβούμεθα πώς όχι και αυτό γιατί έχει, εδω και χρόνια,  θέσει την λέξη πατρίδα και οποιαδήποτε παράγωγο ή σύνθετη της στην ναφθαλίνη. Το πέρασμά του από τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας είχε σαν συνέπεια τον εξοβελισμό αυτών των λέξεων , εννοιών αλλά και δράσεων που σχετίζονται με την Πατρίδα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το βιβλίο της Ιστορίας (που βέβαια, ανοήτως δεν σταμάτησε η Γιαννάκου και το χρεώθηκε, ενώ ήταν προϊόν της πολιτικής Γιωργάκη στο ΥΠΕΞ και Παιδείας) ή τα υπόλοιπα βιβλία, απo όπου απουσιάζουν παντελώς κείμενα και λέξεις περί πατρίδος, αρετής, καθήκοντος, ελληνικού πολιτισμού, αυτοθυσίας και άλλων τέτοιων άιρετικών’ , αλλά όμως βρίθουν από οδηγίες για καφετιέρες και γκέϋ υπονοούμενα;

'Η το σχέδιο Ανάν υπέρ του οποίου εκόπτετο ο Πρωθυπουργός και οι τότε  συνταγματολόγοι και σημερινοί υπουργοί του, αλλά που ευτυχώς βρέθηκε ένας Τάσος και ταρακούνησε τον Κυπριακό και όχι μόνο Ελληνισμό.

'Η τα φληναφήματά του περί παγκοσμιοποίησης, πολυπολιτισμικότητος και ,τελευταίως, περί παγκόσμιας κυβέρνησης, με τα οποία “….άσβεστος δ’ άρ ενώρτο γέλως μακάρεσσι θεοίσιν…  Θουκιδίδαις και Αριστοτέλαις” (Ιλιάς, Α599).

-Επικαλέσθηκε, τάχα, ο Πρωθυπουργός τον...... Πατριωτισμό των Ελλήνων για να τον στηρίξουν έναντι της αναθεωρητικής επεκτατικής Τουρκίας, που αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα (χωρίς όμως να τα εντάσσει σε κάποιο είδος –έστω και φαντασιώδους, κατάργησής όλων των συνόρων λόγω ….παγκοσμοποίησης);  
Όχι , φυσικά. Τα δικά μας κοινά και τα δικά τους , δικά τους.

-Μήπως το έκανε έναντι των Σκοπίων; Κάθε άλλο. Οι μόνες κόκκινες γραμμές που θέτει είναι πάντα πίσω από τις Ελληνικές.

-Στήριξε, ίσως, την Κύπριδα πατρίδα; Ελάτε τώρα, εδικά αυτή την περίοδο με τον ‘ομόφρονα διεθνιστή’ Χριστόφια.

-Μήπως προσπάθησε να αναπτύξει την προς την Πατρίδα Ελλάδα ή έστω προς το κράτος  Ελλάδα, αγάπη των παιδιών; Φυσικά όχι. Έκανε ακριβώς το αντίστροφο. Οποιοσδήποτε γονιός θεωρεί ότι έλκει αλλαχού την καταγωγή του, στέλνει το παιδί του σε ‘μειονοτικά’ αλλόγλωσσα (δηλ. τουρκικά) σχολειά, με έξοδα της Πολιτείας να μάθει, επίσημα, την γλώσσα που γουστάρει (δηλαδή τουρκικά, αλλά όχι πομάκικα ή ρομάνικα) με Τούρκους αλλά όχι Πομάκους ή Ρομά δασκάλους, με βιβλία τουρκικά, όπου η μόνη πατρίδα που θεωρείται εκεί μέσα είναι η ..Τουρκία άσχετα, αν οι γονείς θεωρούν εαυτούς Πομάκους, ή Ρομά ή έστω Ελληνες !!.

-Προειδοποίησε άραγε τους Έλληνες στον τζόγο του 1999, σοσιαλιστής γαρ όντας τότε;  Ποτέ.

-Κατήγγειλε τα βλακώδη, ευρωπαϊκά,  αντιλαϊκά σύμφωνα σταθερότητας, ως Σοσιαλιστής και όχι σοσιαληστής;  Θα αστειεύεσθε. Πως θα συντηρηθούν τα πολιτικά και τραπεζικά τζάκια.

-Προστάτευσε τα οικονομικά έστω, συμφέροντα της Ελλάδος σ’ αυτό το τεράστιο οικονομικό και γεωπολιτικό φαγοπότι; Ούτε κατά διάνοιαν. Αντί να πεί χωρίς περιστροφές  στην Μέρκελ  ότι  όλοι τους έβγαλαν λεφτά πάνω στην πλάτη μας, από τις άφρονες και πουλημένες οικονομικές πολιτικές όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνητών της Ελλάδος και αν θέλουν να μην τιναχτεί στον αέρα η βλακεία του ευρώ (δηλαδή η επικύρωση των γερμανικών ναζιστικών σχεδίων του ενιαίου νομίσματος υπό την κυριαρχία της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας), θα έπρεπε τουλάχιστον, να μας δανείζουν με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται κι’ αυτοί.

-Απαίτησε μήπως από την Μέρκελ και την ΕΕ, να εγγυάται η τελευταία τα σύνορα όλων των μελών της έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής, γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να δανείζεται συνεχώς λεφτά για να αγοράσει από την Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία πολεμικό υλικό για να μπορεί να προστατεύει την ύπαρξή της έναντι των Τουρκικών, Αλβανικών και άλλων απειλών , ούσα μέσα σε μια Ενωση που δήθεν επιζητεί πολιτική ενοποίηση;

Τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε. Αντίθετα  μέσα από δεκάρικους λόγους στην Βουλή και ‘πατριωτικές’ κορώνες με το σιγοντάρισμα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ζήτησε από τους Έλληνες να είναι πατριώτες μόνο στα χρέη που οι εκάστοτε κυβερνώντες δημιούργησαν και ανεκτικοί δηλαδοί ευεπίφοροι σε κάθε είδους πίεση σ’ όλα τα άλλα. Ξεχνώντας ότι ο Πατριωτισμός πρέπει να προϋπάρχει στην συνείδηση των πολιτών και στην παρακτική των πολικών μόνιμα για όλα τα άλλα, ώστε να τον προβάλλεις ως επιχείρημα για οικονομικές θυσίες, ακόμη και από τους αδύναμους οικονομικά. Ο Πατριωτισμός όμως των Ελλήνων και όχι του κάθε νεοδιεθνιστή Γιωργάκη απαιτεί συνεχώς το Αλεξανδρινό παράδειγμα.  Οχι  την βολική λύση της δήθεν αναλογικότητας, που έστειλε τους πολλούς κάτω από το επίπεδο της φτώχειας από όπου με ένα πλέγμα αυθαίρετων διατάξεων δεν θα συνέλθουν ποτέ. Εκτός αν εξεγερθούν. Κάτι που δεν φαντάζει τόσο απίθανο. Αν και όχι για οικονομικούς λόγους.

1 σχόλιο:

Akritas είπε...

Ο άνθρωπος αυτός διόρισε την Δραγώνα και την Διαμαντοπούλου στο Παιδείας, τον Κωνσταντίνου στην ΔΕΘ κλπ...κλπ
Οι πράξεις του δείχνουν και τον πολυπολιτισμικό πατριωτισμό τους όπου σαφώς και δεν είναι Ελληνικός.
Και πως να είναι εφόσον ο Ελληνικός πολιτισμός είναι πρώτιστα μονο-πολιτισμός.